Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Slámo, fajn s opttimismem do budoucna !

Ale opravdu je otevřenější atmosféra? Můžeme nadávat - kritizovat veřejně. Ale děje se tak, aby ta naše morálka se lepšila? Nikoliv. Za 25 let se vyhoupli multimilionáři,  dokonce multiliardái nemajíce obdoby v historii kapitalismu. Ovládají  nás všechny! Vy myslíte, že nepotrestání ještě nezaschlých kauz  mohou retušovat národní oslavy?? Ne to sice nabudí určitou náladu, která po příchodu domů z každého  rychle vyprchá. Tady jde o jiný daleko působivější proud a sice  společenské potrestání ale i vyzvednutí  uplynulých činů !

0 1
možnosti

Já se stavím za zdánlivě paradoxní 'kritický optimismus'. Nebrání kritice, ale lépe se s ním žije. Hlavně však všichni něco dělat. Jak jsem psal v předchozím článku, ani 'nový světový řád' tu není navěky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik