Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano zadlužování již bylo založené Klausem v realizované podobě ekonomické transformace. Státní rozpočet byl zpočátku v přebytku jen díky masívní privatizaci státního majetku, ale ta jednou skončila. Rovněž závazky tzv. transformačních institucí bylo nutno časem promítnout do státního rozpočtu, jak to žádala i EU. Více másla na hlavě na skutečně tedy pravice. 8-o

0 1
možnosti
Foto

???

"Stát je rodinou i podnikatelem. Jistý dluh mít má a musí..."

???

Mužete to trochu vysvětlit?

1 0
možnosti

Jak může politolog napsat takový nesmysl: stát prý je podnikatelem. Hovadina!

 Stát dluh mít nemusí. Stačí prostě omezit výdaje, které jsou úplatkem. Mám na mysli úplatky oficiální.  Tam, kdo toto nepochopili, skončili vždy v bankrotu. Je zajímavé, že pak šlo výdaje snížit šmahem.

   Politolog snad má povinnost, všimnout si konců států, které si nesmyslně myslely, že stát dluh (přesněji asi každoroční schodek) "mít musí".

3 0
možnosti

O které pravici to mluvíte? Poslední pravicová vláda u nás skončila v roce 1997 a tehdy byl státní dluh oproti dnešku zanedbatelný (cca 170 miliard).

6 0
možnosti
Foto

Obludné nepochopení problematiky. Už jen, že stát dluh mít musí, svědčí o nicotnosti přehledu. Fuj, fuj, fuj!

7 1
možnosti
Foto

Levice zadlužuje jenom proto, aby nebyly socializovány ztráty (ze soukromého podníkání), pravice zadlužuje proto, aby byly privatizovány zisky z veřejného sektoru.

2 2
možnosti
Foto

Vy umíte překroutit cokoliv! Píšete absolutní nesmysl, i z levicového pohledu. Tkhle pejsek s kočičkou pekli dort.

5 2
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik