Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Píšete, že autoři kupónové privatizace byli tři. V nadpisu si ale módně rýpnete do Klause. To je důvod, proč jsem nečetl víc než perex.

0 0
možnosti

Klausův fanda nejsem ani náhodou!  Kupónová privatizace samozřejmě měla dvě nevýhody: 1/ Nepřinesla peníze z prodeje podniků (ovšem nevěřím, že by většina našla v oněch dobách kupce)    2/ Nepřinesla konkrétního vlastníka (těmi by ovšem nespíš kupující nebyly - většinu prodejných by zakoupily zahraniční fondy).

  Co ostatního chcete vyčítat?   Fondy mohly nakládat s cizím majetkem jako s vlastním?  Jaký majetek máte na mysli (má na mysli p. Ježek)?  Akcie? Ale ty přece fondy vlastní. Tak jaký majetek?

   Jediné, co se stalo, a co mnozí nemohou přežít: lid český pro okamžitý zisk okamžitě prodal nabyté akcie (tedy ten, kdo nenakupoval přes fondy). A kupovaly zahraniční subjekty.  Z hlediska vlastníků byly dva typy fondů: fondy slušných vlastníků fungovaly a po různých slučováních a zákonných úpravách stanov fungují dál.  A pak byly fondy, založené darebáky. Darebáci akcie (oprávněně) prodali a pak (nezákonně) s penězi (tedy nikoliv s podniky) zmizeli. Okradeni byly akcionáři. Ekonomika jen v minimální míře.

   Byly mnohé jiné příčiny významného poklesu ekonomiky prakticky po celá 90. léta. Kupónová privatizace byla důvodem minimálním (pokud vůbec nějakým).

0 0
možnosti

Klaus, jako škůdce národa č. 1 patří před morální soud (imunita ho ochrání před soudem klasickým)

0 0
možnosti

Pravice je dnes na ústupu a pochopitelně za to nemůže nikdo jiný než ona sama.

Její zlaté období bylo v 90.letech minulého století.

Jednak každému slibovala podíl na privatizovaném majetku, jednak vyřešit podle jejích receptů problémy, které se nakupily.

Po probuzení z kupónové euforie občané zjistili, že i když byl téměř veškerý majetek rozdán, oni jsou na tom (v nejlepším případě) stejně, jako když nepatřil nikomu.

Privatizace nejen že nepřispěla k vyřešení problémů minulých, ale vytvořila řadu problémů nových a mnohem závažnějších.

Pokles daní firmám a těm nejbohatším nevede k vyšší tvorbě pracovních míst. Privatizace bytového fondu nevede k lacinějšímu bydlení.

Privatizace bank nevadla ke snižování bankovních poplatků stejně jako privatizace firem nerozjela soutěž mezi firmami ve snižování cen.

Začalo se mluvit o životě nad poměry. Co to je a koho se to týká? Já bych řekl, že čím jste bohatší, tím míň si žijete nad poměry. A vlastně nám tím pravice sděluje, že naprostá většina zaměstnanců a živnostníků si neudrží svoji životní úroveň protože stát už nebude mít prostředky na financování veřejného sektoru a svého chodu.

To vše za situace, kdy firmy a bohatí bohatnou rychleji než kdykoliv dříve.

No může pokračování vlády pravice někoho ještě nadchnout?

0 3
možnosti

Kdysi, za dávných a dávných časů tady vládla skuečná pravice. Ale to už je velmi stará historie. Kdeže ty časy jsou...

0 0
možnosti

Kdyby měl takovou pravomoc, jako mu někteří  dávají, dávno bychom všichni měli byty vytapetované tisícikorunami. Pak se divte, že po 25  slovy dvacetipěti /!!!/ letech je tu stále bída. Když špiníte ty nejlepší a zbožňujete ty neschopné.;-(

3 2
možnosti
Foto

Ta bída je tu i velkou zásluhou vašeho oblíbence. Velkou, přímo stěžejní....

1 4
možnosti
Foto

Vaše slova podepisuji.

Je smutné, že s tak velkých odstupem je stále ještě hodně lidí, kteří Klause neprokoukli a myslí si, jak byl dobrý a prospěšný.

2 2
možnosti

Já i mnoho dalších, které znám, jsme na kuponovce vydělali, a ne zrovna málo. O žádnou krádež nešlo.RvRvRv

2 2
možnosti

Nepopírám, že byly i pocitvé fondy. Podvod byl kupónová privatizace jako celek. Nejde to pochopit?

2 3
možnosti
Foto

Jedna moje známá si také plete levou a pravou ruku.

1 1
možnosti
Foto

Chybou nebyla jen forma privatizace, ale celé léčba Klausem čili šoková terapie. Důsledkem je  mafiánský kapitalismus, jak to nazval Václav Havel. ;-(

6 0
možnosti

Nepřijde vám úchylné, mít 4 z 5ti článků o tom, jak Klaus je skoro Hitler, Satan a kdovíco ještě? Měl byste se dát vyšetřit.

5 3
možnosti

Přiznávám, že vůči Klausovi cítím cosi mezi naštváním a nenávistí. Nenávist je příliš silné slovo, čestina to bere příliš nahrubo.

4 3
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik