Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M17i22l90a63n 13R35a98d75e47k

7. 11. 2014 21:43

kdyz ctu vas prispevek, a ctu americke blogy, tak nemohu souhlasit, hlavne s tim co pisete na konci ;-D

1 0
možnosti

J87a33r35a 68R67a71n66k

7. 11. 2014 18:45

:-/Napsal jste hrozny nesmysl, je videt, ze o Statech nic nevite, ze nectete anglicka a US media, ani Economist.....nedelejte si usudek z jedne knihy....zkuste na sabatical do Statu na par let zaskocit.

2 0
možnosti

Pane Slámo, nevím, co se Vám honí v hlavě, ale Vaše blogy jsou pro mě něco jako postmodernistická tragikomedie s převládající fraškou.

Stejný maglajz se odehrál také v období posledních třiceti let. Krize, kterou se Vy snažíte popsat ideologickým pohledem, je popsána vynikajícím způsobem v dokumentárním filmu Finanční krize (Inside Job), zde: http://www.csfd.cz/film/283075-financni-krize/

Film má vynikajícího vypravěče Matta Damona. V krátkosti lze říci, že celá krize vznikla využitím socialistického rovnostářského "vizionářství", které ve hře bez mantinelů dokonale využili nejhorší finanční dravci. Vytvořili kolotoč hypoték, úvěrů, záruk, pojištění spojených s burzovním obchodováním a vystavěli obrovský hrad z písku, který se jednoho dne zřítil. Za pozornost stojí, že budování tohoto finančního systému začlo za Reagana, pokračovalo Clintonem přes Bushovic až k Obamovi a v pozadí systému po celou dobu stojí stále stejní lidé, kteří kolaps způsobili. Pískoviště na stejném principu je budováno v Evropě ve formě EU. Příčinou celého kolapsu je jediné: ŽIVOT NA DLUH.

Celou hru zaplatili občané US a US teď rozehráli hru na východě Evropy, ze které si chtějí tu jejich povedenou hru refundovat a platit jí máme my, občané Evropy a hlavně EU. Což příznivci EU vůbec nechápou.

A závěrem: Obama nemá s demokracií nic společného a v tomto století měly US možná jednoho prezidenta, který mohl být skutečným demokratem. A toho si raději zastřelili.

5 1
možnosti

...budování tohoto finančního systému začlo za Reagana,.. a Obama to "slízl"

0 0
možnosti

Banky nejsou levicove. Pokud banka (na pr. Bank of America) mela percentuelne mensi pocet pujcek poskytnuty  africkym Americanum (cernochum) , proste proto, ze se financne nekvalifikovali, tak byla oznacena levicovou administrativou za rasistickou a vystavena tezkym financnim sankcim. Takze nakonec banky pujkcovaly s ohromnym rizikem, urednici brali premie a vysledek je dobre znamy-zhrouceni financniho systemu pujcek..

1 0
možnosti

...banky pujcovaly s ohromnym rizikem, urednici brali premie... hlavně ředitelé. To je pravicové: vydělat si za každou cenu.

0 0
možnosti

Základním momentem, zárodkem vzniku nedávné celosvětové krize naopak byla politika naivků, jako jste Vy. Politika demonstrovaná heslem "Bydlení pro každého američana". Politika, která přiměla banky, aby půjčovaly i těm, co nemohli mít na splátky, politiky, která vedla k přehřátí hypotečního trhu, neb takto prudce rostla poptávka a tedy i ceny, které se naprosto odtrhly od reality.

Amerika je na tom tak bledě, že se tam tlačí miliony lidí z celého světa, má nejvyšší reálný příjem na obyvatele z velkých průmyslových států, dnes i natruc nesmyslné Obamově levičácké politice vítězí přece jen ještě relativně zdravé tržní poměry.

Tržní vztahy, které vymanily z smrti hladem mj. stamiliony číňanů...

3 0
možnosti

Kdo "přiměl" "hloupé" ...banky, aby půjčovaly i těm, co nemohli mít na splátky,..?

1 4
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik