Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co se studentů v roce 89 týká, k tomu tolik. Byli využiti a zneužiti!

Povolená manifestace na den studentstva. Ano. Při ní projevy nesouhlasu s kom režimem. Ano. Vše využito k tomu, aby se TO konečně hlo. Ano. Kým využito? A proč? Kom systém se hroutil. Všude. Byla nutnost změny a nahrazení jiným. Již dlouho před listopadem byla hledána ,,východiska". Včetně politických. Skutečná opozice, schopná převzít stát tu nebyla!Pouze, do jisté míry, a to nemalé, jen ta kontrolovaná a ,,řízená".

Nastoupila jednání. Výsledky známe. Podařilo se to ,,sametově", tedy bez obětí a vyřizování si účtů. Pro ,,sichr" byly připraveny milice i vybrané elit. vojenské útvary. Tehdejší ministr obrany je dokonce chtěl povolat. ÚV mu to neodsouhlasilo.Nebyl zájem na destabilizaci v regionu. Naopak. Dnes vše již toliko historie Odrostla zas další generace.Co víc dodávat?Taková je skutečnost!Kdo a proč by je chtěl ,,burcovat" dnes. Pro jejich dobro?Ve jménu ,,lidu" a prázdných hesel?Či jen jako vhodný nástroj v boji o moc. Nikoli jejich, ale svou!

1 0
možnosti
Foto

Pane autore, Vy si dovolíte shledávát paralely v současnosti v souvislostech s Palachem či prvním výročí srpna 69?!! Nebyl jste sám, kdo tehdy zažil a pamatuje!Ale i mnohé jiné. Čiší z Vašeho článku toliko účelovost.:-/Rv

0 0
možnosti
Foto

,,prvním výročím r.68", tedy r.69.

0 0
možnosti
PV

P97a95v44e46l 32V75é66b82r

12. 11. 2014 17:35

Nevím, kdo by už měl přijít na oslavu 17.listopadu 1989, když ne Miloš Zeman. Ne prezident Zeman, ale občan Miloš Zeman, jakožto jeden z lidí, kteří PROKAZATELNĚ vyburcovávali veřejnost ještě před listopadem 1989. Např. jeho kritický v Technickém Magazínu se přepisoval jako samizdat a lidé si ho s vyvalenýma očima četli jako svátost.

Co jste udělali vy, rádoby moralisté, vy rádoby kritici prezidenta? On hlavu na špalek dal, co vy?

4 5
možnosti
BS

Až do LIstopadu 1989 byl spolu s Klausem a Randsdorfem v prominentním komunistickém Prognostickém ústavu. Jeho Stb materiály byly těsně po revoluci skartovány.

6 1
možnosti
Foto

Kéž  by se studenti a ostatní jejich vrstevníci konečně naštvali a zahájili hnutí proti našim vůdcům.

Tady totiž nejde o svržení legální vlády a parlamentu, tady o vyjádření občanské nespokojenosti s tím, že před volbami slibují a pak neplní, tedy se z nich stávají velcí lháři. A ti zaslouží nakopat.

Kéž by se tak stalo.

4 0
možnosti
SB

Pane Slámo, za prvé se mýlíte, když tvrdíte, že od Palachova činu trvalo dvacet let, než jsme ho oslavovali. Palacha si národ nikdy nepřestal vážit.

A za druhé především srovnáváte nesrovnatelné. Palach byl morálně úplně někde jinde než ten šašek s tou pistolkou proti Klausovi.

Urážíte Palacha.

2 0
možnosti
BS

Palach byl dvacet let ututláván a rozhodně se veřejně neoslavoval. O Vondroušovi toho opravdu tolik, abyste ho právem mohl označovat za šaška?

1 1
možnosti
AS

A42d42a46m 29S38t71a49v64a

12. 11. 2014 16:25

"... neodvede protestující demonstranty ...": Blobánku, i když vím, že vy se tady těch teroristů zastáváte, ale budou-li mít kukly na hlavách, doufám, že je tam policie ani nepustí, nebo rovnou sejme k zemi, když si nedají říct a nějak ji obelstí.

2 4
možnosti
BS

Popravdě nic nevím o tom, že by demonstranti v Krnově měli na hlavách kukly. Má chyba? Pokud ano, omlouvám se.

0 0
možnosti
MD

Par studentu opravdu zaplatilo zivotem. A jini spojili sve zajmy s jejich smrti a jejich obet zneuctili. O jake revoluci tu se tu 'placa' tezko chapat. Nikdo z tech revolucnich dnesnich studentu u plnych talirku hamburgru by J. Palacha v jine podobe nedokazal nasledovat.

2 2
možnosti
BS

V tom posledním máte bohužel pravdu. Studenti z r. 1989 vyrostli bohužel za normalizace; byli to Husákovy děti. Zeman s Klausem jsou Gottwaldovy děti. Viz např. http://www.hrebenar.eu/2013/01/nevolte-zemana-je-proti-lidskym-pravum-lze-a-bude-hrat-roli-nacionalniho-klause-2-0/

0 0
možnosti
SB

Vy ve svém primitivním uvažování nepochopíte, že Vondrouš byl gauner. Ne proto, co udělal Klausovi, nýbrž proto, že to udělal v davu lidí. Kdyby ochranka byla co k čemu, tak ho okamžitě zpacifikuje třeba i za cenu, že by pro něj přijela pohřební služba. Jenže tím, že to udělal mezi lidmi, vydal v nebezpečí i je.

Udělat to Vondrouš v USA, tak už by nedýchal. Až by se zjistilo, že ta zbraň nebyla schopna měkoho usmrtit, bylo by pozdě.

1 3
možnosti
BS

Střelbou airsoftovými kuličkami neohrožoval dav ale nepřímo jen sebe. Kdyby byl zastřelen, dříve nebo později bychom ho asi slavili jako Jana Palacha. (0d Palachova činu to trvalo dvacet let.)

0 1
možnosti