Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LR

Na US univerzitách podobní levičáčtí blouznilové převládají.

Musí nějak zamaskovat holý fakt, že USA rostla a roste rychleji než EU z důvodu nižší přeregulovanosti a nižšího přerozdělování....

0 0
možnosti
TD

Nechápu, jak může Evropa pomoct USA řešit jejich dluhy, evropské státy jsou zadlužené srovnatelně. Průmysl těžby břidlicového plynu v USA mohutně roste už teď, když Evropa stále z Ruska plyn dováží, a velmi tak pomáhá americké ekonomice.

Proti sbližování s USA rozhodně nic nemám, ale plynu z Ruska se zříkat nemusíme, to bychom byli sami proti sobě. Tím neříkám, že bychom se neměli snažit diverzifikovat energetické zdroje. Možnost dovozu plynu z USA určitě nebude na škodu. Ostatně Rusko se snaží přesně o to samé kontraktem s Čínou.

0 0
možnosti
RM

Jinak je pěkné, jak se Sobotka vrátil z US s receptem břidlicového plynu. Snad tomu chudáčkovi řekli, že by to měl být americký plyn z Ukrajiny. ;-)

1 0
možnosti
RM

A, pane Slámo, dneska karma jako hrom, jelikož jste zveřejněním tématu uhodil hřebíček po hlavičce.

Váš blog by měl mít tento nadpis:

"Evropani zaplatí Američanům komfort, který si dopřávali na dluh"

1 0
možnosti
BS

Utáhnout opasky by měli především Američané, a hlavně ji jejich nejbohtatší. To je ovšem nereálné - už mají příliš velkou moc, máme tu nový feudalismus, stejně bezohledný jako dřív. Nejbezohlednější ovšem je a vždy byl ten ruský.

2 0
možnosti
RM

Pěkný citát. Myslím, že zde na blogu je několik blogerů a několik diskutujících, kteří dlouhodobě tvrdí, že US řeší své problémy na náš úkor. A jedním z nástrojů této americké svépomoci je rozeštvání EU a Ruska. Takže by to měli hlavně číst ti, kteří si vyskakují na Rusko a Putina jako čertíci z krabičky. To jsou ti samí, kteří se radují ze vzniku EU, která mimochodem vznikla právě proto, aby dluhy US sanovala. Důkazem jsou transatlantické smlouvy, které nás vyloženě ženou do područí nadnárodních korporací (kde mají skutečné sídlo je úplně lhostejné).

1 0
možnosti
BS

Nic z toho, co píšete, ovšem neznamená, že bychom se měli přiklánět k Rusku (jak jsme to už jednou udělali.)

1 0
možnosti
MD

Velice dobry clanek. Jen ty dve posledni veci jeho obsahu zcela odporuji. Ale ty uz asi patri do soukromeho pohledu.

0 0
možnosti
JT

Zadna krize. Pokud je mena jen bublinou, za niz neni zadna hodnota, tak ani jeji pad zadne hodnoty neohrozi. Po padu dolaru baraky zustanou stat, fabriky neprestanou vyrabet, lidi neprestanou jist. Jen se to zacne smenovat jinak.

2 0
možnosti
RM

A to nám pěkně ukázal rok 1929. Takže pohodička. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik