Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podobné články mě vždy tak zvednou ze židle. Tolik věcí vytržených z kontextu, polopravd, účelových lží a ignorace historie v jednom textu ;-€ to je opravdu drzost, to není hloupost. Chvála pánu za český národ, když čtu diskuze vždy se mi uleví. Děkuji všem slušným lidem a Bůh Vám žehnej [>-]

0 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že u nás máme palestinské velvyslanectví od nepaměti, tak už jsme to dávno udělali.

0 1
možnosti

M73i20l32a84n 16R88a28d83e44k

11. 12. 2014 18:24

trochu vedle, Israel byval vzdy zidovsky, jako ceska kotlina ceska, a Nemci se k nam nastehovali, nikdo je k tomu nenutil, delali to po svem svobodnem rozhodnuti. Takze to nelze prirovnavat

4 0
možnosti

Pro p. Maška a "polyhistora" několik dalších drobných informaci:

Za elektřinu dluží Izraeli částku odpovídající 525 milionům dolarů, uvádí společnost Israel Electric Company. Dodávky nejsou přerušeny ani během palestinského ostřelování izraelských území raketami. Pozoruhodné je, že když palestinská raketa porušila elektrické vedení do Gazy, pracovníci elektrických závodů škodu opravili.

Zdroj: http://finmag.penize.cz/ekonomika/288911-chuda-gaza-bohaty-hamas

--------------

Za elektřinu palestinští arabové dluží Izraeli částku odpovídající 525 milionům dolarů, uvádí společnost Israel Electric Company. Dodávky nejsou přerušeny ani během palestinského ostřelování izraelských území raketami. Pozoruhodné je, že když palestinská raketa porušila elektrické vedení do Gazy, pracovníci elektrických závodů (izraelci) škodu opravili.

-----------

Až do roku 2000 dojíždělo z Gazy do Izraele denně 150 tisíc pracovníků. Když začala vlna sebevražedných atentátů organizovaná Hamásem, Izrael musel velmi podstatně omezit možnost vstupu Gazanů na své území. Gaza tím ekonomicky velmi utrpěla. Nezaměstnanost kolem čtyřiceti procent hovoří sama za sebe. Rovněž tak míra chudoba ve výši 38 procent.

Přesto někteří Gazané velmi prosperují. Jde o členy hnutí Hamás, z nichž někteří jsou pozoruhodně bohatí. Například bývalý předseda vlády v Gaze, Ismaíl Haníja, se během svého úřadování stal multimilionářem. Haníja například podle egyptského časopisu Rose al-Yusuf zaplatil v roce 2010 čtyři miliony dolarů za 2500 metrů čtverečních pozemku na pláži v Gaza City. Poté ještě přikoupil několik domů

Za elektřinu dluží Izraeli částku odpovídající 525 milionům dolarů, uvádí společnost Israel Electric Company. Dodávky nejsou přerušeny ani během palestinského ostřelování izraelských území raketami. Pozoruhodné je, že když palestinská raketa porušila elektrické vedení do Gazy, pracovníci elektrických závodů škodu opravili.

Zdroj: http://finmag.penize.cz/ekonomika/288911-chuda-gaza-bohaty-hamas

5 0
možnosti

Ještě bych uvedl malý dodatek: Dalším naprosto nepřijatelným argumentem je přirovnávání Izraele, tedy Židů, k sudetským Němcům. Jak vůbec někdo může něco tak absurdního vyslovit? Lze snad obě situace považovat za analogické? Je také zajímavé, jak píšete o "nenávistném antisemitovi Stalinovi", jehož politiky jsme se drželi až do roku 1989. Jenže podle toho, co píšete, tak Vy se té politiky držíte i nadále, a to včetně argumentů o "židovské lobby" a o propagandě, která nás po roce 1989 ovládla. Pro Vás patrně zůstává správný a pravdivý názor onoho "nenávistného antisemity Stalina". A možná, že jste zastydl ještě ve starší době, kdy jistý muž s knírkem hovořil o celosvětovém židovském spiknutí. Uvědomujete si vůbec, že přesně taková je logika Vašeho článku?

3 0
možnosti

Je pro mne nepochopitelné, jak někdo může uvažovat tímto způsobem.

Židé nemohou být v Izraeli okupanty z několika důvodů. Především je nutné uvědomit si význam pojmu "okupace". Izrael neokupuje území žádného svrchovaného státu, protože posledním svrchovaným státem (nepočítáme-li krátké období křižáckých států) zde byla Judea. Žádná z říší, která měla toto území za posledních dva tisíce let pod kontrolou, zde žádný stát nikdy nezaložila. Araby ani Osmany to dokonce nikdy ani nenapadlo. Ovšem diasporní Židé se již od hlubokého středověku ve všech částech světa zdravili známým pozdravem "Příští rok v Jeruzalémě". Tímto pozdravem dávali najevo, že se své vlasti nikdy nevzdali. Dalším důvodem, proč zde Židé nemohou být považováni za okupanty, je nezpochybnitelný fakt, že Židé na tomto území kontinuálně žijí nejméně tři tisíce let. Přežili zde dobu, kdy je chtěl římský císař Hadrián zcela vyhubit, žili zde i poté, co jejich počet muslimský dobyvatel Abú Bakr snížil na polovinu, přežili zde Osmanskou říši, a to i přesto, že jako dhimmí museli muslimské obci platit poplatek (faktické výpalné). Jak diasporní Židé, tak místní Židé vždycky dávali na jevo záměr obnovit židovský stát. Místní Arabové vždycky věděli, že se nacházejí na cizím území. Dalším důvodem, proč nelze považovat Izrael za okupanta, je skutečnost, že vznik Izraele byl schválen Organizací spojených národů a navíc na mandátním britském území, o něž Osmanská řiše přišla, a po jejím rozpadu si nástupnické Turecko na toto území již žádný nárok nečinilo. Místní Araby nenapadlo založit zde stát po první světové válce (když měli prakticky ideální příležitost) a nenapadlo je to ani v meziválečné a poválečné době, kdy Britové místním Arabům stranili. A když jim možnost založení arabského státu přiřkla přímo OSN v roce 1947, tak to odmítli s argumentem, že zde nehodlají tolerovat existenci židovského státu. Židé zde prostě nemohou být okupanty ani z právního ani z morálního hlediska.

9 0
možnosti

Naprosto přesné.

O to komičtějí zní jeho sebeoznačení "polyhistor" (patrně dle vzoru "poly(chlildren)storry")

6 0
možnosti

Pane Slámo, byl jste tam někdy ?

8 0
možnosti

Pane Slámo, odpovíte mi ?

0 0
možnosti

Zásadně a naprosto s Vámi nesouhlasím.

Izrael patří Izraelcům a Arabové se mají vrátit do Arábie.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS