Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J56a49n 60S37e37m84i10k

13. 12. 2014 20:50

nekolikrat jsem v podobne diskusi narazil na tento argument: " Za jejich přítomnosti by komunisté nevyhráli volby v roce 1946, a v roce 1948 by proto pravděpodobně ke komunistickému převratu nedošlo"

Proc?

 Co je zakladem teze ze by Sydetsti nemci pokud by jim zustalo obcanstvi hlasovali pro KSC nejak podstatne mensim procentem nez tech 40% co komuniste obrzeli ?

jako ze pokud nekdo podporoval v poslednich volbach SDP, nevolil by pak KSC? 

nerozumim na cem je ta domnenka zalozena

0 0
možnosti
AS

A28d85a67m 51S42t55a54v14a

13. 12. 2014 21:00

"....mensim procentem ...: to je nesmysl lidí, kteří si  jenom vymýšlí pro své hloupé argumenty. Stačí se podívat na stranické složení německy mluvících poslanců v Národním shromáždění a prostudovat si složení radnic v těch tzv. Sudetech. Samí socani a komunisti! Jistě, ne jenom, ale převládali.

0 0
možnosti
AS

A82d58a36m 24S18t93a40v43a

13. 12. 2014 20:39

"...Srpen 1968 byl ještě větší ranou...": Blobánku, vy jste marťan a nebo jste slítnul z měsíce? Takový fráze pomýlených stalinistických bolševiků tu drmolit, to může fakt jen někdo mimořádně....  A dál,  pamatujte si, Evropa přezírá každýho análníka, jak se tu stalo zvykem psát. Dnešní ta vaše Evropa, tedy to EU, je parta vyhulených anarchistických marxistických násilníků, kteří si nezadají s brutalitou Daniela Cohn Bendita a lstivostí těch bolševických přisluhovačů jako ta britská baronka, A jak jste včera na Echu mohl číst, každý z těch  vykutálených marxistů  jen přemýšlí, jak dělnou Evropu jen co nejvíc trhnout. A protože jim je jasný, že u nás nejsou všichni jako vy, aby na jejich vyčuranou lstivost kejvli, tak nás, podle vás, přezírají. Zaplať pánbůh.

0 1
možnosti
PS

P16e44t55r 45S61k48á72c96e25l

13. 12. 2014 22:27

Zde diskutujeme o myšlenkách a skutcích, nikoliv o lidech, kdo a odkud spadl už vůbec ne. Takže, 

- rok 1968, bylo chybou USA, že se nás nezastali a svolili k příchodu tanků - přiznala to nedávno i Madeleine Albrightová. 

- možná Vám vychovatelé zamlčeli, že ve "zlatých" šedesátých létech se naši konstruktéři kolem prof.Meduny snažili a výsledkem byla Š 1000 MB. S parametry srovnatelnými s tehdejším Renaultem R 8. Naše šperky byly ve světě žádané, např. křišťálová váza byla v New Yorku na aukci vydražena za tisíce dolarů. Ze sklářské hlíny a žáru zhotovený výrobek. V roce 1967 jsem inkognito navštívil výstavku Exica ve Zlíně, pořádanou pro zahraniční zákazníky, v nejvyšším patře věžáku firmy Baťa. Takové boty (provedení, barva, design) jsem doposud v obchodech ani neviděl. Nosí je asi šejkové pod hábitem. 

Vodní turbíny se vyváželi do celého světa, mj. i do Brazílie. Ta nám platila kávou, kterou v Jihlavě mleli pro celou RVHP.

Takže rokem 1968 zase dosáhli toho, že naše firmy jim vyklidili světové trhy. Všechno je o penězích až na prvním místě. Ale to se nyní změní, počtvrté (roky 1938, 1968 a 1990) se napálit nenecháme. Bude líp.

0 0
možnosti
PS

P83e63t48r 95S31k14á28c86e41l

13. 12. 2014 20:03

Pokud jsem nestačil v dosavadní diskuzi se zmínit, uvádím zde:

Rozštěpení - oni dva pánové z jistého ústavu před rokem 1989 spolupracovali a ve spolupráci nepřestali ani po roce 1990. Poslední důkaz je jmenování rodinného příslušníka do diplomatické funkce jako odměna za podporu v kampani.Takže když zhasnou tel. kamery, jsou zase přátelé.

Komplexem méněcennosti trpí jak kdo. Rozhodně to nejsou majitelé či lodivodi firem, které exportují. Např. pan Blata v souboji s "velkou" Čínou, vyhrál. A takových jsou stovky, viz seznam 100 nejbohatších Čechů.

Nejsebevědomější byli naši předkové až do roku 1938, viz nadšení při mobilizaci.

Československo, pane Drtino, nezaniklo kvůli nevědomosti ostatního světa. Šéfové vlád všech mocností světa dobře věděli co konají, šlo o prospěch jejich firem, které vinou úspěchů firmy Baťa a dalších strádali. Prostě si nevěděli rady, jak nad nimi zvítězit v hospodářské soutěži. Tak se pole boje přesunulo jinam, podlostí tzv. "spojenců" jsme dopadli jak jsme dopadli.

Pana Beneše pan Baťa označil jako neschopného muže a tudíž po roce 1945 mu to pan Beneš "spočítal". Dodnes se rodina pana Bati oprávněně domáhá satisfakce.

S Němci zase máme kontakt, za kterým v článku smutníte. Víte jak těsný? Přes majitele, jejich občany, firem, novin atp. jsme tak provázáni a hádejte kdo z toho má profit? 

K české myšlence - souhlasím se všemi velikány Vámi uvedenými, až na posledního pna Havla. Při vší úctě, podle "Reportérů ČT"  nebyl ani schopen se postarat o majetek zděděný po svých předcích. Nechal zchátrat Barrandovské terasy, zoufale a marně hledal v zahraničí pomoc. Sám se neuměl přičinit, tak si nevěřil. Skutky přesvědčují a ne filosofování, které mohu po dvou letech poopravit, že?

K.H.Borovského též  zbožňuji, pan Havel jej trefně označil za antinormativního ve své době. "Není nad originalitu, každý po ní touží. Všichni chodí mostech, tož já půjdu louží", řekl (používal pro sebe pan Pecka, pekař z Chrudimi). Takže se zvedněme a pojďme louží...

0 0
možnosti
Foto

Tak nějak mě napadlo, že místo "z" mělo být "s" - nahrávka na vtípek se hodí. Jinak s Vámi souhlasím.R^

 Ale dobrou pověst po světě jsme mívali - za první republiky.

Západ se na nás musel začít dívat skrz prsty poté, co jsme (vinou ČNR) odmítli pomoc Pattonovy armády a posléze i Marshallův plán. O volbách v r. 1946 a tzv. vítězném únoru ani nemluvě.

A oba naši poslední presidenti - jeden pro smích studentům, druhý - raději nemluvit.

Může mít národ, který si do čela instaluje takovéto exoty, ve světě nějakou úctu?

2 1
možnosti
BS

Díky! Po roce 1845 se to "pěkně" sypalo, hlavně po jednáních našich demokratů v Moskvě. Jak to bylo s Pattonem úplně přesně nevím, prý tu posádku, kterou vyslal do Prahy, odmítlo pár komunistů, na které narazila, Byl mezi nimi Smrkovský, později jeden z vůdců Pražského jara, který toho s odstupem času hořce litoval. Víte toho víc, hlavně spolehlivě?

0 0
možnosti
SB

Je zajímavé, že takový eurohujer, jako jste Vy, píše o tom, že nás Evropa přezírá.

Copak při tom zcela jednostranném vymývání mozků před referendem o vstupu do EU jsme nebyli naopak přesvědčováni, že Evropa naprosto nikoho nepřezírá a že je to spolek veskrze demokratických a rovnoprávných států a národů? Jak to tedy je? Je to vzor té vzájemné úcty, nebo je to spolek, kde se někteří povyšují a jiní jsou přezíráni?

A pokud nás někdo přezírá, proč tedy jsme před tím referendem byli přesvědčováni o té naprosté rovnoprávnosti a vzájemné úctě?

1 0
možnosti
BS

Jak je dnes zřejmé, po Listopadu jsme měli Evropu i Ameriku zidealizované. Pořád jsem ale "eurohujer", protože stále jsou na tom po všech stránkách líp než my. Snad jen vyjma jihovýchodních (katolických!) států, od Řecka po Portugalsko.

1 1
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik