Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Žijeme v době nagativních informací. Mamánci, hlupáci a zlodějíčci jsou nám strkáni až pod nos, abychom viděli, jak jsme na tom špatně. Slovo spasit bych nikdy nepoužil, ale myslím si, že mladá generace je mnohem dál než ta naše.

Důležité jsou elity, ne masy. A kultivovaných, vzdělaných, angažovaných, vnímavých mladých je dost, aby se to, čemu se říká elita národa obrodilo a zvedlo ze země. Já jsem optimista.

0 0
možnosti

Pokud nebudou mít masy ( jak říkáte Vy ) široké a slušné vzdělání, elita bude celkem k ničemu. Sice ovládne ( ta elita) masy nevědomých, ale bude to jenom s mizerným výsledkem. Obecně , přestože jsem tak v zásadě optimista, se domnívám, že jedeme z kopečka. Vzdělaní mladí odcházejí do světa, což je dobře, ale  nevracejí se nazpátek.

0 0
možnosti

Nevím jestli nás spasí mladí, jako takoví, protože i mezi nimi je třeba rozlišovat.

Myslím si ale, že nás určitě nespasí mladí potomci Dalíka, Kalouska, Rittiga, Drábka, Ratha a řady dalších.

0 0
možnosti

Autore,trochu jste mne zarazil tím,že studenti zklamali,až na Pánka.Čím je dnes Pánek?

Právě ten se stal jedním z příživníků státu s tou podivnou organizací Člověk v tísni.Podívejte se na jeho jednostranné aktivity a jak dojí státní rozpočet.Já jsem rád,že ostatní studenti (bývalí) nejsou jako on..

0 1
možnosti

"Každý na svém písečku" je spíš odrazem toho, že za 25 let se dále dařilo ničení vztahů sousedských, spolkových, náboženských, kolektivních. Takže to není až zase tak velké překvapení. Rozhodně s Vámi souhlasím v tom, že upadá široká, univerzální vzdělanost. Vzdělání je zúženo na obsluhu Facebooku, mailu a úzkou specializaci. Bude to chybět.

3 0
možnosti
Foto

J75i90ř47í 78K53i59n54d67l

14. 12. 2014 11:12

Snad mohu oprávněně říci, že mladí se dnes mají lépe než  se měla moje generace. Za komunismu, každý si hrál na svém. Lidi se kupovali chaty, aby se zde mohle seberalizovat.   Jeden  práskal na druhého. StB díky to si nemohla na nedostatek práce stěžovat.Bez korupce občan nesehnal ani dámské vložky a toaletní papír. Kradlo se až se hory zelenaly.  Jinak se mluvilo doma a jinak na veřejnosti. Prostě ty dvě doby nelze srovnat.

2 0
možnosti

Většina dnes má víc než potřebuje, víc než potřebuje k běžnému důstojnému životu. Už Masaryk poukazoval na "nemravné potřeby", které víc škodí než pomáhají. V honbě za nimi lidé nevidí neslyší, Mám například jednoho známého, absolventa filosofické fakulty (!), co má doma několik aut, včetně mercedesu, se kterým jezdí jen aby se blýskl, jinak šetří benzín, a pořád si stěžuje, že má málo. A je skoro "dutý". Je mi ho líto.

0 0
možnosti
Foto

Naivní? Ále kdeže. Všechno při starém, mladých nevyjímaje. Však víte, že;-)

0 0
možnosti

Nepřibývá "Havlových dětí"?

0 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik