Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vždy mě dokáže pobavit, když se jakýsi bloger Sláma pasuje do role "inteligenta" a "intelektuála", co opovrhuje "4.cenovou skupinou" a Zemana označí za lůzu.

Zemana volit nehodlám kvůli jeho podpoře xenofobů a rasistů, ale nikdy by mě nenapadlo Zemana a jeho voliče označit za lůzu.

Lůza jsou lidé vyznačující se agresivitou a násilím vůči lidem s jiným názorem. A mám pocit, že agresivita a násilí vůči lidem s jiným názorem je mnohdy vlastní spíš lidem z té slavné "pražské kavárny"

3 1
možnosti
Foto

Dostal jste plus od Standy Nováka. To nevěští nic dobrého.

Když i mne pan president nazval lumpenkavárníkem jen proto, že patřím do skupiny, která jej kritizuje, tak zase jeho skvadru mohu já nazvat lůzou. Nebo myslíte, že A.B. Bartoš, Sládek a další jsou výkvětem naší elity?

2 2
možnosti
PB

.... bych nepodceňoval 4. cenovou, bejt Váma !,- vono aj na lontu je to dneska trochaj ináč - vedoucí putyku votevřel až se usadil,- hantýruje polsky, dojč aj ingliš, pinglové italsky, dojč a ingliš, kuchařky česky, slovensky a ukrajinsky,- ....nóóó, a u stola si plácá játra traktorista, kalfas, stavař, architekt, farář, starosta, ředitel základky, veterán z Afghánu, obecní polda, učitel, taxikář a sem tam moje maličkost,- však nedoporučuji návštěvu tohoto restaurantu,- této spodině a lůze byste dozajista neporozuměl V!

3 1
možnosti
PB

P85e15t72r 89B49ý72č22e29k

16. 12. 2015 0:56

A už vůbec ne, neboť se v takové 4. cenové scházejí vesměs kuřáci, kteří jsou nežádoucí a inteligence přece nechodí do kuřáckých prostor a tudíž je nehodlá ani dělit na kuřácké a nekuřácké, diktátem zavedeme vše plošně podle našeho subjektivního názoru ! ;-D

1 0
možnosti
PB

P12e70t18r 57B63ý41č50e31k

15. 12. 2015 23:00

Nemá smysl komentovat někoho, kdo podporuje zloděje a kmotry a hádat se tady o blbostech. p. Sláma velmi přesně charakterizoval p. Zemana jako člověka, který si jde za svými postoji a to se nehodí neboť na něj nelze přidělat nitě a hrát si s ním podle svého gusta. Nemanipulovatelní lidé byli vždy v očích pravice největšími nepřáteli. :-)

2 3
možnosti
PB

P98e32t31r 19B29ý19č89e68k

15. 12. 2015 23:26

Jen bych rád dodal, že mě p. Slámo nemůžete urazit mínusem a nemůže mě tím urazit vůbec nikdo neboť zaplať pán bůh se lidi začali probouzet a volba p. Zemana to pouze dokazuje.

2 3
možnosti
JS

Karma R^. Občas je nutno omezit korektnost vůči lidské hlouposti.

2 1
možnosti
Foto

A proč by měl někdo zakazovat prezidentovi vstupovat do hospod čtvrté cenové kategorie, když takovéto hospody se dnes už vůbec nevyskytují.

A dnešní parlament učinil tomu definitivně přítrž.

3 0
možnosti
Foto

Jakmile se v nějaké objeví, hned do té čtvrté cenové přejde.

2 1
možnosti
PV

P24a13v13e43l 78V18é11b97r

15. 12. 2015 21:54

Obávám se, že vás čeká těžké rozčarování. Ne každý posluhuje svému německému pánovi, ne každý nenávidí toho, na koho mu ukáží.

P.S. Stačilo napsat "Nemám rád Zemana".

7 6
možnosti
VV

Da se napsat i obdivuji Klause Putina a Zamana. Nemam rad demokracii.

4 0
možnosti
JB

Podle sebe soudím tebe soudruhu?Zní ten váš pamflet plný nenávisti stejně,jako dopis soudruhů dělníků proti imperialistickým štváčům!!Jiný názor = lůza...RvRv

6 5
možnosti
Foto

Jiný názor nerovná se lůza, ale to vaše !vyjádření" to je lůza přímo ukázková. ;-D

6 2
možnosti
JS

Řekl bych, že se poněkud potácíte ve více či méně vzdálené minulosti.

Předně - prezidentská kampaň už skončila a volba prezidenta již proběhla, a to nejen demokraticky, ale dokonce v přímé volbě. Ve svém článku přirovnáváte současného českého prezidenta k lůze, doslova k primitivům, kteří táhnou ulicemi a rabují. To není konstruktivní argumentace, to je obyčejný pamflet. Měl byste si uvědomit, že právě pamflet je nástrojem skutečné lůzy.

Pokud si myslíte, že dnes nemáme osobnosti, na které bychom mohli být hrdi, tak Vás mohu jedině litovat.

Cenové skupiny pro restaurace a jídelny zanikly již před desítkami let, takže pokud si myslíte, že do "hospod 4. cenové skupiny chodí nejvíce lidí", tak jste zamrzl hodně hluboko v minulosti. Pokud jste to snad myslel jen obrazně, abyste názorně ukázal úroveň takových podniků, pak také nemáte pravdu. Největší návštěvnost mají restaurace v supermarketech, které jsou nekuřácké a nabízejí bohatou nabídku pro celé rodiny, včetně například bezlepkových diet, hned po nich následují podniky, kde se podávají minimálně plnohodnotné obědy, a lidé čím dál více preferují podniky, které mají nějaký nápad.

Když jsem se začetl do Peroutkových článků, tak skutečně nenacházím důvod, proč se před jeho duchem sklánět. Možná byl skvělým rétorikem, ale jeho obludnou sérii antisemitských pamfletů právě proto nelze považovat za pouhý omyl. U mně tím prostě ztratil kredit.

Váš článek nesvědčí o úpadku české společnosti, zato o Vašem vlastním úpadku referuje celkem přesvědčivě.

11 7
možnosti
BS

1. Zeman je svým způsobem horší než lůza - je rafinovanější a proto i nebezpečnější.

2. Vyjmenujte ty dnešní osobnosti a srovnejte je s celou tou plejádou osobností třeba jen v šedesátých letech.

3. Onu 4. cenovou skupinu jsem myslel samozřejmě obrazně, poukazem na supermakety odbočujete od podstaty věci.

4. Peroutka byl asi takový "antisemita" jako Havliček - to oba je neměli zrovna v lásce, protože o nich věděli své.

6 8
možnosti
Foto

Pozor, zapomněl jste na lumpenkavárnu!

KARMA! R^

12 5
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik