Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Pár slov k advokátu Auředníčkovi, který obhajoval Hilsnera "bez nároku na honorář":

Ve zprávě o činnosti židovské aliance rakouské z května roku 1899 lze číst:

"5. května 1899. Vyslání plnomocníka do Polné a do Prahy, opatření obhájce Hilsnerovi, obviněnému z vraždy polenské.”

0 0
možnosti
JL

Článek o Masarykovi je zajímavý, ale ten konec, že jde ve věci politických antipatií mezi prezidentem a premiérem o boj zla s dobrem, to vnímám jako úlet. Zeman je jiný typ politika, robustní, populistický, kterého evidentně těší šarvátky slovní, zatímco Sobotka se snaží být nad věcí a konfliktům se vyhýbá. Ale že by to byl boj dobra se zlem, to je přehnané. Doba je divoká, Evropa se drolí...islámská invaze lidi znepokojuje, což je logické. Jde o to, aby nedostali zelenou domácí extrémisti.

2 0
možnosti
Foto

Souhlas a karma.

Vyvolat vášně je celkem snadné, ovšem stádo se problematicky usměrňuje.

Jenže ve vypjaté atmosféře, kdy graduje průbojnost hesel nepřímo úměrně k míře rozumu a logiky v nich, je problematické hledat pochopení a logiku.

Jenže, stejně jako s hloupostí, je třeba i s takovým stavem mysli a společnosti bojovat, jinak budou rozhodovat velmi nízké pudy a právo silnějšího. Na všech stranách.

Děkuji vám za hlas rozumu a reálného hodnocení okolostojíčností, dnes poměrně vzácný. Zase nastává čas, kdy umírnění a neagresivní raději mlčí.

0 0
možnosti
Foto

A ještě snad jednu zmínku, byla to od TGM naprostá racionální politická kalkulace, před procesem šlo o máloznámého politika, po procesu se stal světově známým, negativní reklama taky reklama.

U politiků je nutné všechny jejich činy hodnotit podle jediného kritéria. Zvýšili si tímto činem své šance na znovuzvolení? Samozřejmě i politik je pouze člověk, pak přichází do úvahy všechno to, co jste napsal.

0 1
možnosti
Foto

Klást na stejnou úroveň výrok, který padl v nějaké besedě v Horní Dolní, s hilsneriádou, přece bych považoval za poněkud nepřiměřené.

Nikdo nenutil sdělovací prostředky, aby ten výrok šířily do světa.

0 1
možnosti
KB

K74a58r62e54l 90B85o69k

7. 2. 2016 10:42

Velice dobře napsáno. Pochopí jen lidé s rozumem. Karma.

3 1
možnosti
JF

J42a22n 16F67r69o39l27í98k

7. 2. 2016 10:40

Se závěrem, že ohrožení soc. dem. je ohrožení demokracie nesouhlasím. Máme zde i jiné politické strany (strany ne hnutí) a pokud vyhraje volby někdo jiný než ČSSD nic se neděje pokud to tedy nebudou komunisti nebo staří Zemanovi komunisti.

0 0
možnosti
BS

Ohrožení ČSSD stejně jako kterékoli jiné demokratické strany...

0 0
možnosti
ZK

Karma. Legrační je, že se ovšem najdou lidé, kteří s Masarykem srovnávají Zemana, nikoliv Sobotku. To je smutné a je potřeba dávat na to pozor. Už i kvůli Masarykovi.

1 1
možnosti
SB

Opět tady v závěru článku čtu něco o tom, že prý Putin se snaží rozložit Evropu.

Možná ano. Ba dokonce pravděpodobně ano. Ale kdyby ta Evropa byla co k čemu, tak by se prostě rozložit nenechala.

Rusko nikdy nebylo součást Evropy. Mnohdy s ní v mnohém spolupracovalo, ale vždy se od ní distancovalo. A to bylo, je a bude, že od někoho, kdo nestojí po boku s Vámi (a mnohdy dokonce i od toho, kdo stojí, ale tím spíše od toho, kdo nestojí) se můžete dočkat intrik. Státy proti sobě válčili jen někdy, tedy v době válek, ale intrikovaly proti sobě vždy, tedy v době míru.

Eurohujeři se kasají, jak je ta jejich Evropská unie silná a vyspělá, ale pláčí jako malé děti na pískovišti, že ten zlý Putin tu Evropu rozkládá.

Jestli ten Putin tu Evropu rozloží, tak z 5% to bude proto, že je to lump a intrikán, ale z 95% to bude proto, že ta Evropa je slabá a že neustojí nějaké intriky ani ze strany státu, který sám má svých starostí dost.

Kdo je msilný, ten intriky musí ustát. Kdo je slabý, ten by si neměl hrát na silného.

2 1
možnosti
SB

Omluva za to "státy válčili". Samozřejmě "Státy válčily".

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS