Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A od kdy to území patřilo tzv. Palestincům? Jako národ vznikli v roce 1964. Jinak, Izrael vzniknul, jako regulérní stát na základě mezinárodních smluv, stejně tak mohl vzniknout i arabský stát, ale vinou tehdejších arabských vůdců nevznikl. Ohledně uznání, on je to stejně jedno, jelikož jako stát nefunguje. Dokavaď se nenaučí sám hospodařit a nedohodne se Izraelem nebude fungovat.

10 0
možnosti
JZ

Uznanému státu se dá již vyhlásit regulérní válka, že ano? Ona to nakonec není úplně marná myšlenka. Zatím se totiž někteří tváří, že by se snad mělo s tím stádem vrahů dětí zacházet nějak beze zbraní.

4 0
možnosti
JP

J98o75c27h 61P82a78v19e40l

11. 12. 2014 13:05

A tento pán si dovolí se titulovat POLYHISTOR? Pokud je navíc i spisovatelem, jeho publikační činnost by bylo vhodné zvážit z pohledu možného překročení paragrafu 335 trestního zákona o hanobení rasy a národa. Podotýkám, že nejsem žid ani konvertita, ani s touto rasou nijak obzvlášť nesympatizuju.

7 1
možnosti
PN

P74e59t80r 74N80o44v68á28k

11. 12. 2014 13:04

Židé to uzemí nedobyli, ale spíš skoupili. Poté si svoje ubránili proti Britům a následně i proti Arabům. Kosovo bylo taky zabráno Albánci díky jejich populační explozy a nakonec Srbsko o Kosovo přišlo. Vznik Izraele byl schválen OSN. Tolik k tomu právu. Čistě prakticky je Izrael jediný rozumně fungující stát v té oblasti. To že Palestinci ("spíš Arabové") se berou dary a vyrábí zato rakety a kopají tunely by mělo být zdvyženým prstem. A to nemluvíme o nedávném excesu na Palestincké Ambasádě, která spíš potvrzuje, že Palestinci využívají diplomaty k posílání zbraní.

8 0
možnosti
IH

Drobné upřesnění, ta populační exploze v Kosovu zas není tak úplně explozí,  vzhledem k tomu, že Srbsko o Kosovo přišlo po bitvě na Kosovém Poli někdy v roce 1380 a pak mu opět patřilo až po druhé sv. válce.

0 0
možnosti
TP

T42o66m57á59š 98P65í82c65l

11. 12. 2014 13:04

Dobry den, ja bych to vzal jednim vrzem a uznal rovnou i ISIL. O Svedsku si neco zjistete, je to zeme, ze ktere rocne emigruje pred islamem nejvice rodilych Evropanu. Davat tuto polomuslimskou zemi za priklad vyspelosti je erupci naivity.

12 0
možnosti
RV

Aha, takže podle autora máme po vzoru Švédska uznat Palestinu jako samostaný a suveréní stát, a to z toho důvodu, že na území mají tak nějak větší nárok než Izrael, protože tam byli tak nějak dřív.

Vážený pane, nazývejte klidně mne třeba arabofobem, xenofobem a podobně. Pokud ale podpora státu, kde je možno hlasovat v demokratických volbách a vůbec tak nějak žít svobodně, znamená, že nebudu podporovat suverenitu státu národa, který tam sice byl dřív, ale humanitární pomoc místo na mouku transformuje v rakety a krumpáče na kopání tunelů, a veškerou energii, místo na vyjednávání a snahu o politické řešení, spotřebovává na vymýšleních nových útoků, tak tím arabofobem, xenofobem a podobně, budu vemi rád a budu se k tomu hrdě hlásit.

10 0
možnosti
VIO

Přečetl jsem pouze první odstavec, tedy se předem omlouvám jednalo li se o vtip. Jak můžete své domněnky a lži vydávat za fakta? Vy jste sprostý až to bolí.

Srovnáváte s protektorátem a nacismem, demagogie non plus ultra. Ok, pojďmě srovnávat:

V mnichově bylo rozhodnuto (bez nás) jak to na našem území bude vypadat- "civilizovaný" svět rozhodl o dvou státech na tomto území, ale němci toto rozhodnutí nepřijali, nespokojili se s územím jim přiděleným a rozpoutali válku s cílem dobít aj ten zbytek- dostali po tlamě a my jsme si vzali zpět co předtím bylo dáno němcům.

Úplně stejná situace: civilizovaný svět rozhodl že na území vzniknou státy Izrael a Palestina, ale Arabové toto rozhodnutí nepřijali, nespokojili se s územím jim přiděleným a rozpoutali válku s cílem dobít aj ten zbytek- dostali po tlamě (opakovaně) a my si vzali zpět co jim předtím bylo dáno. Tečka, stejná situace. Chcete němcům vracet sudety? Ne? Proč palošům chcete vracet něco? Proč Vás to vůbec zajímá? V Izraeli také nikdo nekřičí "nechte moravu osamostatnit, chovejte se k romum slušně" proč Vy kříčíte co máme dělat v našem státě?

Stát spravuje ten kdo je schopen si ho politicky, vojensky a kulturně obhájit, tak to prostě je ať se Vám to líbí nebo ne. Jestli je Vám sympatičtější území zaplaveno odpadky, zdi plné grafitů, kultura která dělá z žen dobytek tak se odstěhujte do Egypta, tak dejte kus území palošům v Čechách, ale neříkejte nám co dělat s naší zemí. My budujeme, oni ničí, my ošetřujeme, oni vraždí. Takhle jako Vy mě dlouho nikdo nezvedl ze židle. Byl jste někdy ve svaté zemi? Byl jste v židovské a v muslimské čtvrti Jeruzaléma?

8 0
možnosti
Foto

J90a25k54u44b 62R20o42t41h

11. 12. 2014 12:53

Nezpochybnitelnými okupanty? Dál asi netřeba číst. Opět se projevilo vzdělání polyhistora.;-€

11 0
možnosti
BS

Přečtěte si historii vzniku Izraele, ale pozor: z věrohodných pramenů.

0 1
možnosti
LR

Izrael je demokratický stát, kde mohou svobodně lidé, strany, media hlásat podobné nesmysly, jaké hlásáte Vy, pane Slámo.

Zatímco palestinští arabové, kteří na územích odkud již vyhnali všechny židy a zastánce hypotéz jiných variant bohů než Allaha, už více jak 10 let si fakticky vládnou zcela sami.

A to tak, že podporují vraždění zcela nevinných civilistů, nejsou schopni využít miliardových zahraničních darů k vybudování produktivní ekonomiky, ale jen k výrobě raket na vraždění občanů demokratického státu.

10 0
možnosti
KM

K79a63r58e91l 49M46a57s22e50k

11. 12. 2014 12:57

Těžko můžou budovat produktivní ekonomiku, když jim tam Izraelci všechno rozmlátí, viz letiště v Gaze zničené izraelskými bombami a buldozery, elektrárny, čističky odpadních vod, zákaz vývozu a dovozu mnoha položek, střílení na palestinské rybáře bez varování...

Jistě nemusím pokračovat.

1 11
možnosti
SB

Ve sporu mezi Palestinou a Izraelem jsem jednoznačně na straně Izraele.

14 0
možnosti
Foto

J39a84k64u47b 83R22o34t88h

11. 12. 2014 12:54

Pan Sláma je v tomto sporu jednoznačně na straně Malajců. Jinak si ty bláboly vysvětlit nedovedu.:-/

6 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik