Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

D51u69š49a69n 81R29a20p88k40o

13. 12. 2014 16:47

Přečetl jsem si o těch voršilkách hodně dostupného na internetu. Je to ale spolek divných holek. Sudičky ale těžko, to jsou úplně jiné pusinky. Podle mě lakomé a mají rády peníze. Už asi vím proč mi teta říkala ať si třikrát jakoby odplivnu až potkám jeptišku. To bude asi proto.

1 3
možnosti
Foto

Náboženství je ve svém výsledku obyčejný hmotný byznys založený na strachu věřících ze smrti.

Kdyby to nebyl hmotný byznys, tak by např. katolíci nepožadovali tak obrovské hmotné majetky i peníze.

Navíc majetky, které vytvořili naši předkové, když museli nedobrovolně robotovat nejen na panském, ale i na církevním a odvádět církvi desátky.

Tohle všechno si současné církve "posvětily", když se jim nakonec intrikami ve Sněmovně podařilo prostřednictvím svých zástupců z ODS a TOP09 tento majetek přivlastnit.

Za toto našim církvím nálež hanba a opovržení.

2 4
možnosti
Foto

Řešil někdy někdo, jak jsi k majetku přišel ty? Jestli jsi zaměstnancům platil veškerý zisk, nebo sis něco ponechával? Jestli jsi privatizoval firmu v souladu s morálními principy? Neřešil a je to tak v pořádku. Nechápu, kde si tedy uzurpuješ právo kritizovat v tomto směru jiné.!!

2 1
možnosti

D86u64š59a30n 42R10a47p16k72o

13. 12. 2014 13:37

Klídek, ono na ně taky přijde. Nic špatného není bez trestu. Sice ne hned, ale jednou budou taky muset máknout, aby měly, krasavice, na chleba. Bez práce nemůžou být nadosmrti koláče. Mladí jim to dají časem dost najevo.

0 3
možnosti
Foto

To už tu taky bylo ... nic nového pod sluncem ....

Mimochodem, co si představujete pod pojmem práce? Myslíte, že řádové sestry nepracují?

3 0
možnosti

J82o97s82e12f 67N15o86v45a32k

13. 12. 2014 12:58

zvastu, jak z rudeho prave, neprekvapis, autore. mimochodem ty predmety o nez se "sudicky" soudi jim mel zlodejsky stat vydat v roce 1990. ted je rok 2014, 24 let okradeni cekali, nez se zlodejsky stat uraci vratit jim, co ukradl a dodrzet tak svuj vlastni zakon, pak se obratili na soud. hrozne, jak jsou ti okradeni dneska drzi, ze.:-)

3 1
možnosti
Foto

Naštěstí (Rudé) Právo a pan polyhistor na to přišli a poukázali ;-)

1 0
možnosti
Foto

Mícháte několik věcí dohromady. Voršilky podaly žalobu na určení vlastnictví souboru předmětů ve vlastnictví středočeského kraje na základě tzv. výčtového zákona z roku 1991. Se zákonem schváleným před dvěma lety to nemá nic společného.

Církevní představitelé, respektive většina z nich, rozhodně neobrátila duchovní hodnoty na materiální, ale jistě uznáte, že za "suché z nosu" nemůžete udržovat kostely, fary, další sakrální památky ve vlastnictví církevních subjektů, nemůžete provozovat téměř žádnou činnost, včetně té nejdůležitější, tedy pastorace a evangelizace ....

Současně ve svém spravedlivm rozhořčení ignorujete jeden fakt. Církevní subjekty své majetky již jednou získaly (většinou darováním a následným rozmnožením statků dílem správného hospodáře) a z jejich výtěžku financovaly téměř veškeré své aktivity, včetně těch aktivit, které dnes nazýváme charitou, sociálními službami a zdravotnickými službami. Pak přišel režim, který naprostou většinu těchto majetků sebral, celou řadu z těchto majetků nechal i zchátrat a zplundrovat a pohrobci oněch zlodějů a vrahů z před 65 let nyní mají tu neskutečnou drzost ještě hovořit o zlodějské církvi ....

5 0
možnosti

"Míchám" věci, abych upozornil na méně viditelné souvslosti. Církevní charita je nesystémová věc, skoro stejně jako u misek a zhohatlíků. Účelem je často jen dělat se dobrými, "dělat dobrou krev" a zakrýt daleko podstatnější fakta.

1 3
možnosti
Foto

Ach jo...Vy jinak působíte podle Vašich blogů jako sympatický chytrý chlap...ale tohle je vážně ubohý...po miliontý to samé...

2 0
možnosti

Prosím konkrétně.

1 1
možnosti

T10o19m32á32š 17H70y77n31e53k

13. 12. 2014 10:59

Zase to dva tisíce let8-o.To zavání ignorantstvím nebo stokrát opakovanou lží,která se stává pravdou.

1 0
možnosti

Jakmile byli katolíci uznáni Římskou říší, stali se feudály a prorostli s ní. Tím skončil starověk.

1 1
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik