Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Útokem na demokracii je spíš stálé omílání hloupostí o špinavé katolické církvi a nespravedlivé odluce církve od státu. Mediální prostředí naší společnosti brání lidem poznat pravdu. Pravda je základem demokracie. Jak může vládnout lid (demokracie) - když neví nic o vrazích a ničitelích našeho národa po 2.světové válce. (čtěte nejen http://www.szcpv.org/12/svedectvo.pdf; http://www.svedomi.cz/pribehy/rof_ceskoslovensko_pribeh_revoluce.htm#nvu)

"Ti kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce". Komunistická pravda vítězí - ta může k dosažení svých cílů lhát, hlavně když jdeme vpřed pro "dobro" všech(?). Tak to definuje váš marxismus. Cíle: rozvrat rodiny, náboženství, pořádku s majetkem a státu - vražedný anarchismus bez hodnot. Ta Nečasova vláda padla kvůli restitucím nebo chtěli dát dostavět Temelín Rusům? Sociální demokracie i další protirestituční aktivisté jen rozvracejí náš národ a hledají nepřátele tam, kde nejsou. Vaše "nepravda se prosazuje jen do té míry, kolik má za sebou silných paží", podívejte se jak média špiní církev. A je to právě jediná instituce, která stojí na straně člověka a jeho svobody až za horizont. Boží pravda zvítězí, jak zní celé znění naší prezidentské vlajky. Řád a pořádek nevzniká lhaním o historii. Myslím, že by byl lepší život, kdyby na pravdu došlo už na zemi, ne až po naší pozemské smrti nebo po rozvrácení našeho státu.

2 0
možnosti

Obvykle s Vámi pane Slámo velice silně nesouhlasím.Tentokrát karmaR^

1 0
možnosti

Politici to upatlali, daňový poplatník to zaplatí, byť většina poplatníků nemá s církvemi nic společného. Životnost církví v dnešní podobě je konečná, církve se stejně povětšinou orientují na světské statky. Umí bezesporu charitu, prostředky, které tam poplynou, mají smysl. Oni ti církevní hodnostáři stejně již spekulují, co prodají, co pronajmou a jak budou provozovat byznys, až ze státní kasy nic nepoteče. To bude zajímavý moment

0 0
možnosti

proč zajímavý do té doby než jim komunisti vše zabrali to dělali už spousty staletí

1 1
možnosti

KDU-ČSL se od katolické církve distancuje? To byste nám měl objasnit. Bělobrádek nikdy nic takového neřekl. Maximálně řekl, že KDU-ČSL nerovná se katolické církvi. Ale Vy jste to posunul hodně jinam.

2 0
možnosti

Mně to v osobní korespondenci vyjádiřll trochu jinak. Ale uznávám, že v zásadě máte pravdu.

0 0
možnosti

Neustále napadání církevního majetku bude asi dlouho na pořadu dne. Argumentace, že církev získala majetek nespravedlivě a měl by zůstat státu mi přijde ahistorický. Většinu majetku získala církev, kdy náš stát neexistoval a jednak nikde jsem neviděl procentní vyjádření kolik ho bylo získáno neprávem. To je jenom vytváření nenávisti ve společnosti. Naše společnost se neumí vyrovnat s různými podvody po roce 1989 a najednou chtějí řešit majekty získáné před xxx lety, když si neumíme zamést ani ve vlastním časovém úseku. Pokud převažuje názor, že měl být majetek státu, ptám se proč si stát nenechal pozemky, které mu zůstali po sudetských Němcích? Většina byla státem rozprodána. Myslím si, že je furt lepší majetek ve vlastnictví církve, než ve vlastnictví různých podnikatelů nebo státu, který by to stejně časem rozprodal spřízněným podnikatelům.  P.S ono toho majetku není zas tolik, oproti různým českým miliardářům, kteří to získali za 20 let a církve za 100ky let.....

6 0
možnosti

Oproti nercírkevním restitucím, "nápravám  n ě k t e r ý ch  křivd komunismu"?

0 1
možnosti

Zloději,se většinou jemu ukradené zboží nevrací....

1 4
možnosti

Nechceme-li tedy vracet, nazveme původního majitele zlodějem.

2 0
možnosti

Vsak ona demokracie taky neni zadna posvatna krava. Zatim se jako nejzivotaschopnejsi ukazal feudalismus. Ten evropsky vydrzel vcelku v pohode pres 1000 let. Panstvi i truny byly dedicne, takze panovnik nebo feudal nemel potrebu je tunelovat, ale rozvijet. S dnesnimi technologiemi a tehdejsim usporadanim by nemuselo byt tak zle.

1 0
možnosti

S dnešní vzdělaností a vnímáním svobody by asi feudalismus těžko mohl fungovat. Snad jakási konstituční monarchie, kde monarcha hraje podobnou roli jako prezident. Ono to vlastně funguje dnes obráceně, kdy prezident sám sebe vnímá tak trochu jako monarchu a mnozí ostatní jej tak vnímají také, byť toto označení nepoužívají.

1 0
možnosti

Na váš názor máte právo. Nicméně obhajovat to, co s církvemi provedli komunisté v roce 1948 (a následujících), to je docela síla. Raději bych věřil na vaše historické mezery než na vaši podlost.

3 0
možnosti

obhajujete znarodneni =  ukradeni majetku ??? Vy nejste antikomunista, vy jste komunista a obhajce zlodeju.

Ano, provedeni CR vzbuzuje otazky a i pochybnosti, ale v principu je vraceni ukradeneho naprosto v poradku. CK meli byt vyreseny jiz pred 15-20 lety, a ocenuji vladu Necase ze do toho konecne slapla a i pres to ze vedela, ze tim ztrati velkou cast volicu, jlavne tech co jejich nazor na ciirkev formovalo rude skolstvi ....

4 0
možnosti

J79i72ř89í 26A80l97e86x56a

17. 12. 2014 11:18

Ach jo, další komoušárna....

1 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik