Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co se studentů v roce 89 týká, k tomu tolik. Byli využiti a zneužiti!

Povolená manifestace na den studentstva. Ano. Při ní projevy nesouhlasu s kom režimem. Ano. Vše využito k tomu, aby se TO konečně hlo. Ano. Kým využito? A proč? Kom systém se hroutil. Všude. Byla nutnost změny a nahrazení jiným. Již dlouho před listopadem byla hledána ,,východiska". Včetně politických. Skutečná opozice, schopná převzít stát tu nebyla!Pouze, do jisté míry, a to nemalé, jen ta kontrolovaná a ,,řízená".

Nastoupila jednání. Výsledky známe. Podařilo se to ,,sametově", tedy bez obětí a vyřizování si účtů. Pro ,,sichr" byly připraveny milice i vybrané elit. vojenské útvary. Tehdejší ministr obrany je dokonce chtěl povolat. ÚV mu to neodsouhlasilo.Nebyl zájem na destabilizaci v regionu. Naopak. Dnes vše již toliko historie Odrostla zas další generace.Co víc dodávat?Taková je skutečnost!Kdo a proč by je chtěl ,,burcovat" dnes. Pro jejich dobro?Ve jménu ,,lidu" a prázdných hesel?Či jen jako vhodný nástroj v boji o moc. Nikoli jejich, ale svou!

1 0
možnosti
Foto

Pane autore, Vy si dovolíte shledávát paralely v současnosti v souvislostech s Palachem či prvním výročí srpna 69?!! Nebyl jste sám, kdo tehdy zažil a pamatuje!Ale i mnohé jiné. Čiší z Vašeho článku toliko účelovost.:-/Rv

0 0
možnosti
Foto

,,prvním výročím r.68", tedy r.69.

0 0
možnosti

P89a82v94e60l 86V83é35b76r

12. 11. 2014 17:35

Nevím, kdo by už měl přijít na oslavu 17.listopadu 1989, když ne Miloš Zeman. Ne prezident Zeman, ale občan Miloš Zeman, jakožto jeden z lidí, kteří PROKAZATELNĚ vyburcovávali veřejnost ještě před listopadem 1989. Např. jeho kritický v Technickém Magazínu se přepisoval jako samizdat a lidé si ho s vyvalenýma očima četli jako svátost.

Co jste udělali vy, rádoby moralisté, vy rádoby kritici prezidenta? On hlavu na špalek dal, co vy?

4 5
možnosti

Až do LIstopadu 1989 byl spolu s Klausem a Randsdorfem v prominentním komunistickém Prognostickém ústavu. Jeho Stb materiály byly těsně po revoluci skartovány.

6 1
možnosti
Foto

Kéž  by se studenti a ostatní jejich vrstevníci konečně naštvali a zahájili hnutí proti našim vůdcům.

Tady totiž nejde o svržení legální vlády a parlamentu, tady o vyjádření občanské nespokojenosti s tím, že před volbami slibují a pak neplní, tedy se z nich stávají velcí lháři. A ti zaslouží nakopat.

Kéž by se tak stalo.

4 0
možnosti

Pane Slámo, za prvé se mýlíte, když tvrdíte, že od Palachova činu trvalo dvacet let, než jsme ho oslavovali. Palacha si národ nikdy nepřestal vážit.

A za druhé především srovnáváte nesrovnatelné. Palach byl morálně úplně někde jinde než ten šašek s tou pistolkou proti Klausovi.

Urážíte Palacha.

2 0
možnosti

Palach byl dvacet let ututláván a rozhodně se veřejně neoslavoval. O Vondroušovi toho opravdu tolik, abyste ho právem mohl označovat za šaška?

1 1
možnosti

A12d16a18m 71S88t98a51v89a

12. 11. 2014 16:25

"... neodvede protestující demonstranty ...": Blobánku, i když vím, že vy se tady těch teroristů zastáváte, ale budou-li mít kukly na hlavách, doufám, že je tam policie ani nepustí, nebo rovnou sejme k zemi, když si nedají říct a nějak ji obelstí.

2 4
možnosti

Popravdě nic nevím o tom, že by demonstranti v Krnově měli na hlavách kukly. Má chyba? Pokud ano, omlouvám se.

0 0
možnosti

Par studentu opravdu zaplatilo zivotem. A jini spojili sve zajmy s jejich smrti a jejich obet zneuctili. O jake revoluci tu se tu 'placa' tezko chapat. Nikdo z tech revolucnich dnesnich studentu u plnych talirku hamburgru by J. Palacha v jine podobe nedokazal nasledovat.

2 2
možnosti

V tom posledním máte bohužel pravdu. Studenti z r. 1989 vyrostli bohužel za normalizace; byli to Husákovy děti. Zeman s Klausem jsou Gottwaldovy děti. Viz např. http://www.hrebenar.eu/2013/01/nevolte-zemana-je-proti-lidskym-pravum-lze-a-bude-hrat-roli-nacionalniho-klause-2-0/

0 0
možnosti

Vy ve svém primitivním uvažování nepochopíte, že Vondrouš byl gauner. Ne proto, co udělal Klausovi, nýbrž proto, že to udělal v davu lidí. Kdyby ochranka byla co k čemu, tak ho okamžitě zpacifikuje třeba i za cenu, že by pro něj přijela pohřební služba. Jenže tím, že to udělal mezi lidmi, vydal v nebezpečí i je.

Udělat to Vondrouš v USA, tak už by nedýchal. Až by se zjistilo, že ta zbraň nebyla schopna měkoho usmrtit, bylo by pozdě.

1 3
možnosti

Střelbou airsoftovými kuličkami neohrožoval dav ale nepřímo jen sebe. Kdyby byl zastřelen, dříve nebo později bychom ho asi slavili jako Jana Palacha. (0d Palachova činu to trvalo dvacet let.)

0 1
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik